GLASBLOCK, Lite Information

Glasblock Alpha

Glasblock, vad är det?

Glasblock är en typ av byggmaterial som är gjord av glas. Det är en rektangulär, massiv block av genomskinligt glas, vanligtvis används som en del av en byggnadsdesign för att tillåta naturligt ljus att flöda in i en byggnad eller som en dekorativ funktion.

Detta mångfasetterade byggnadsmaterial kan användas på olika sätt i byggnader, såsom för att skapa duschväggar, fönster, partitionsväggar, trappor, bänkskivor och väggpaneler. Det finns också olika mönster och färger som kan appliceras på glasblock för att ge ytterligare designflexibilitet.

Utöver dess dekorativa egenskaper är de också känt för att ha goda isolerande egenskaper, vilket innebär att det kan hjälpa till att minska energiförluster i en byggnad.

Vetro i Partille levererar de bästa produkterna inom byggnadsglas i Skandinavien då dom bl.a. är agent för Europas största och världsledande fabrik Seves.

Mönstrade block börjar bli väldigt populärt och kommer att bli det nya 2024 och kommande år.

Här kan du hitta alla moderna MÖNSTRADE GLASBLOCK

Glasblock Alpha
ALPHA

Vad skiljer olika block mellan varandra?

Det finns flera faktorer som kan skilja olika typer av glasblock åt. Här är några vanliga faktorer som kan skilja dem från varandra:

 1. Storlek: Glasblock finns i olika storlekar och dimensioner. Storleken på glasblocket kan påverka dess vikt och styrka, och kan också påverka hur mycket ljus som släpps igenom.
 2. Mönster: Som tidigare nämnts kan blocken ha olika mönster eller texturer på ytan. Detta kan påverka hur mycket ljus som släpps igenom och kan också ge en dekorativ effekt.
 3. Färg: Glas precis som stenarna kan tillverkas i olika färger, från genomskinlig till en mängd olika toner. Detta kan påverka hur mycket ljus som släpps igenom och kan också ge en dekorativ effekt.
 4. Material: Glasblock kan tillverkas av olika typer av glas, vilket kan påverka dess styrka, vikt och isolerande egenskaper.
 5. Installationssystem: Det finns olika installationssystem som används för att montera glasblock, vilket kan påverka dess stabilitet och hållbarhet.
 6. Tjocklek: Glasblock kan variera i tjocklek, vilket kan påverka dess isolerande egenskaper och styrka.

Sammanfattningsvis kan olika produkter skilja sig åt i storlek, mönster, färg, material, installationssystem och tjocklek, och valet av block kan påverka både design och funktion av en byggnad.

Vad är SEVES?

Företaget Seves Glassblock är känt för att vara en global ledare inom tillverkning av glasblock. Här är några punkter som ger en översikt över Seves:

 1. Grundande och historia: Seves har sina rötter i Italien och grundades 1984 genom sammanslagningen av flera europeiska glasblocktillverkare. Sedan dess har företaget fortsatt att utvecklas och expandera internationellt.
 2. Produkter och kollektioner: Seves erbjuder ett brett utbud av glasblock som används i olika byggnadsapplikationer. Deras produktlinjer inkluderar Basic Collection, Technology Collection och Design Collection. Varje kollektion har unika egenskaper och mönster för att möta olika designbehov.
 3. Teknologi och innovation: Seves har alltid fokuserat på teknologisk innovation för att förbättra sina produkter. De har investerat i forskning och utveckling för att hålla sig i framkant av glasteknologi och design.
 4. Global närvaro: Seves har etablerat sig som en global aktör med närvaro över hela världen. Deras produkter används i olika typer av byggnader, från bostadshus till kommersiella och offentliga platser.
 5. Användningsområden: Glasblock från Seves används för olika ändamål, inklusive inredningsdesign, arkitektur och konstruktion. De används för att skapa estetiska och funktionella element som partitionsväggar, fönster, duschväggar och dekorativa detaljer.
 6. Hållbarhet: Som en del av den moderna byggindustrins fokus på hållbarhet, har Seves arbetat med att utveckla produkter och produktionsprocesser som är miljövänliga. Detta inkluderar användning av återvunnet glas och energieffektiva tillverkningsmetoder.
 7. Kvalitetskontroll: Seves har etablerat sig som ett pålitligt varumärke genom att hålla en hög standard för kvalitetskontroll i hela tillverkningsprocessen. Detta säkerställer att deras glasblock uppfyller internationella standarder och krav.

Det är viktigt att notera att detaljerna kan ha förändrats efter min senaste uppdatering i september 2021, och för att få de mest aktuella och exakta uppgifterna om Seves och deras produkter bör du konsultera deras officiella webbplats eller andra pålitliga källor.

Seves Basic Collection är en serie med glasblock som tillverkas av Seves, ett ledande företag inom tillverkning av glasblock. Basic Collection är en serie med klassiska och tidlösa glasblock som är tillverkade av högkvalitativt glas och är designade för att ge både visuella och funktionella fördelar.

Basic Collection består av flera olika serier av glasblock, inklusive Pegasus, Ice, Nubio, Wave och Endura. Varje serie har sitt eget unika utseende och textur, och de kan användas för att skapa olika designeffekter i en byggnad.

Pegasus-serien har en slät yta medan Ice-serien har en isig textur som ger en frostig effekt. Nubio-serien har en sandblästrad yta som ger en mjuk, ogenomskinlig effekt, medan Wave-serien har en vågig yta som ger en unik visuell effekt. Endura-serien har en strukturerad yta som ger en tredimensionell effekt.

Basic Collection-glasblock är tillverkade med en hög grad av precision och kvalitetskontroll, vilket gör dem lämpliga för en rad olika användningsområden, såsom duschväggar, fönster, partitionsväggar, bänkskivor och trappor. De är också kända för sin goda isolering och energibesparande egenskaper.

Att välja rätt glasblock är inte så lätt som man kan tro…

Tänk på följande:

 1. Klara eller genomskinliga glasblock: Dessa ger en ren och modern look, och de är idealiska om du vill maximera ljusflödet genom en yta.
 2. Texturerade eller sandblästrade glasblock: Dessa ger en mjukare och mer privatiserad effekt. Sandblästrade ytor kan variera från subtila texturer till mer uttalade mönster.
 3. Färgade glasblock: Om du letar efter ett visst färgtema i din design kan färgade glasblock vara ett fantastiskt alternativ. De kan användas för att skapa konstnärliga mönster eller för att samordna med befintliga färgscheman.
 4. Dekorativa mönster: Vissa glasblock kommer med inbyggda mönster, som vågor eller geometriska former, vilket ger ett konstnärligt och dekorativt utseende.
 5. Kombinationer: En blandning av olika typer av glasblock kan också användas för att skapa intressanta och unika designer.